28 Şubat 2009 Cumartesi

Sehpa Örtümüz...


Bu sehpa örtümüzü yıllardır kullanıyoruz.Ablam kumaş peçetelerin ortasını boyayarak renklendirmişti ve kenarlarını örerek böyle bir örtü meydana getirmişlerdi.Çok kullanışlı.

27 Şubat 2009 Cuma

Dantel Sehpa Örtümüz...




Firkete Oyası

Bu oyayı annem yıllar önce firkete ile yapmıştı.Ama son zamanlarda firkete olarak dondurma çubuğunun kullanımı da yaygın onunla da yapılabilir.

26 Şubat 2009 Perşembe

İğne Oyası -2-


İğne Oyaları 1




25 Şubat 2009 Çarşamba

Ablamın Fiskos Örtüsü




Ablamın çeyizinde olan fiskos örtüsü.Evinde de zevkle kullanıyor.Resim detaylarıyla anlaşılabiliyor sanırım ama yine de sorunuz olursa cevaplarım...

ANNEMİN ŞÖMENİ














Doğru mu telaffuz ettim bilmiyorum ama sanırım bu tarz örtülere şömentabla deniliyor.Bu örtüyü annem kendisi için yaptı masasında kullanıyor masamız çok büyük olmadığı için kendisine masa örtüsü yerine de geçti.Bana da sizler için fotograflamak kaldı.

24 Şubat 2009 Salı

Serra'nın Beresi


Bu şeker kız benim yeğenim Serra.Kendisi 5 yaşında ve bana mankenlik yapmayı çok seviyor.Ablamın örmüş olduğu şapkayı yayınlamak istedik.Ölçülerini ve renklerini sizin zevkinize bırakıyoruz.Ablam Serra'nın montu pembe olduğu için pembe örmeyi tercih etti.Beğeninize...

23 Şubat 2009 Pazartesi

HAYAT...

Bir arkadaşımın gönderdiği mailde geçen bu anlamlı seslenişi sizlerle paylaşmak istedim.

SOFRALARA...


Son zamanlarda yapılan yemek programları hepimizin dikkatini çekiyor.İzlemiyoruz desek de bazen saçma bulsak da dikkatimizi çeken konular oluyor.Örneğin ben; sofra düzenini çok merak ediyorum.Kullanılan ilginç objelere dikkat ediyorum fikir olması açısından.Geçenlerde bir bey kaşık ve çatalların masa örtüsüne değip kirletmemesi için bir aparat kullanmıştı buralarda bulamadım.Yabancı bir blogu gezerken rastladığım bu salata aparatlarını da paylaşmadan geçemedim.

22 Şubat 2009 Pazar

BEBEK BATTANİYESİ

Bu battaniye ablamın çocuklarına ördüğü ve severek kullandığı bir battaniye.Şuanda 5 yaşında olan kızının doğumunda örmüştü uzun süre kullandı ve şimdi 3 aylık olan oğlunda da kullanıyor.Hala sapasağlam yıpranmadı.Tek tığla kısa sürede örülebiliyor.Üzerini de iğne ile renkli iplerle işledi.Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin yapamam diyen varsa da pasaj.com'da satışını yapmaktayız.

21 Şubat 2009 Cumartesi

ORGANİZER


Odama yaptığım bu organizer arkadaşlarım tarafından çok beğenildi ve marketlerin cips sergilemekte kullandığı bu malzemeye (başka ne denir bulmadım) yoğun bir talep başladı.Ben elimde fazla olan birkaç tane malzemeden hediye yaptım ama maalesef fotograflarını çekmeyi unuttum.Yaptıklarım içinde en basit benimki kaldı çünkü zamanla ustalaşmışım.Ben de elimde olanı sizlerle paylaşayım istedim.Belki farklı fikirlere ilham kaynağı olabilir.

14 Şubat 2009 Cumartesi

PERDEMİZ...

Bu perde bizim ailece meydana getirdiğimiz bir elişi.Annem ve ben yazın oturduk evde kalan bütün toka, anahtarlık, boncuk, küpe, takı gibi malzemeleri (herkesin kedi ipi olarak bildiği) sakallı ipe zincir çekerek ördük.Zincirler sayısız ve rasgele boncuk takılırsa güzel oluyor.Çünkü eğer sayılı olursa bütün boncuklar bir yerde toplanır ve hoş olmaz.İstediğimiz uzunlukta ve sıklıkta yaptığımız zincirleri 8'li trabzandan ördüğümüz parçanın kenarlarına birleştirdik.Yani o parça bütün zincirlerin toplu durmasını sağlıyor.Sonra perdemizi monte etmek babama düştü.Babamda matkapla monte etti.Tabi yeğenimin ve ablamın da hakkını yememek lazım onlar da boncuk toplamamıza yardımcı oldu.Hele yeğenim en sevdiği tokasını bile getirmiş ama tabiki ben kıyamam kuzuma...

Hoşgeldiniz..

Efendim yeni bir blogla karşınızdayım.Bundan sonra hayata dair fikir kırıntılarımızı buradan paylaşacağız.Hepinizin olumlu ve olumsuz fikirlerine-tavsiyelerine-eleştirilerine açığım.İnşallah güzel paylaşımların yaşandığı bir blog olur.Destek olan herkese şimdiden teşekkürler...